VRIJEDILO JE

Zeleni val dobrote potaknuo je osnivanje Volonterskog kuba i dopustio da akcija živi 365 dana u godini. Preuzimanje rizika, izlaženje iz zone ugodnosti i radostan pristup životu jednu studenticu matematike potaknuli su da postane beskompromisna volonterka. Svoje iskustvo Kristina želi podijeliti baš s tobom, dragi čitatelju, kako bi se baš ti oduševio i priključio radosti zelenih majica.

Prijateljica me nagovorila da se 2018. priključim projektu pa sam, kao i sve ostalo, prijavu poslala zadnji dan. Ubrzo sam saznala ću volontirati u Suhopolju što mi je bilo iznenađenje  jer mi je trebao "Google Maps" kako bih saznala gdje uopće trebam doći. Na dan akcije na kolodvoru smo se prepoznali po zelenim majicama koje su mi simbol zajedništva , pripadnosti i povezanosti. Naravno, brzina vlaka pomogla nam je da se upoznamo, a to poznanstvo smo upotpunili odličnom atmosferom na akciji. Mi smo doslovno bili ekipa koja je svih 72 sata bila uključena u projekt jer smo i svoje slobodno vrijeme provodili zabavljajući se i upoznavajući ljude i njihove zanimljive priče. U akcijama su mi najdirljiviji bili osmjesi i pogledi koji su zaslužni za ljubav prema volontiranju i želja za pružanjem pomoći  najpotrebitijima.

Godinu nakon priključila sam se organizacijskom timu iako se već "igralo drugo poluvrijeme" u pripremama. Novi projekt na novoj poziciji donio je hrpu novih prijateljstava i akcija, od razvoženja stvari biciklom do pravljenja sendviča ekipi koja je vrijedno radila. Zajedništvo i brojna oduševljena svjedočanstva pomogla su mi da shvatim da možda nisam bila rođena 91', pa sam o zajedništvu branitelja u ratu gledala samo u dokumentarcima, ali ako je ovo zajedništvo koje se osjeća na akcijama „72 sata“ i kapljica onog što su oni imali onda je vrijedno svake kapi znoja! Kad jedan od nas nešto ne bi stigao, drugi je to već obavljao, podmetali smo leđa jedni za druge, a kamo li većeg

svjedočanstva od zajedništva.

Zajedništvo je potaknulo i osnivanje Volonterskog kluba koji nastoji zeleni val dobrote živjeti tijekom cijele godine.  Gradu koji vapi za dobrim djelima, ljubavlju i živom mladosti poklonili smo baš to i doživjeli kako se grad mijenja i ponovo diše. Zato radosno čekamo sve ono što nam donosi budućnost. Kako kaže Jean Paul Sartre – Možda će i biti ljepših vremena, ali ovo je naše. ♥ Uzljubimo ovo vrijeme, vrijeme je sad!

Samo hrabro i odvažno. I sjeti se, dragi čitatelju, sve je ovo počelo izlaskom iz zone sigurnosti.

Share This