Svečano otvorenje projekta!

Započela su 72 sata bez kompromisa! Mladi diljem Lijepe naše okupili su se kako bi svečano otvorili projekt svetim misama u svojim gradovima i općini. Ove godine, Krk je jedan od gradova koji prvi puta sudjeluju u 72 sata. Kako je proteklo otvorenje, pročitajte u nastavku:

Dana 15. listopada u krčkoj katedrali po prvi puta u povijesti Krčke biskupije održana je svečana misa otvaranja projekta "72 sata bez kompromisa". Misu je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak, a mladi volonteri su svojim pjevanjem i čitanjem dali doprinos slavlju. U svojoj je propovijedi biskup potaknuo mlade volontere da budu promjena u ovom surovom vremenu jer smo svi pozvani biti sveti u svojoj zajednici. "Nekome ćete učiniti i neku materijalnu korist i opet ga obradovati, jer će mu doći pomoć od onog od koga se nikada nije nadao. Rekli bi doslovno: došla mu je pomoć s neba". Nakon mise podijelili smo majice i akcije nestrpljivim volonterima, te proglasili pobjednika darivanja koje smo organizirali samo za naše volontere.

Split je doveo projekt u Hrvatsku davne 2014. godine te ove godine 7. puta slavi svetu misu otvorenja. Pročitajte kako je to bilo kod naših veterana:

Okupljanjem na današnjoj misi, započeli smo ovogodišnju provedbu 72 sata bez kompromisa. Iako su nam vremenske prilike malo poremetile originalne planove, to nas nije spriječilo da vedrog duha krenemo u ovogodišnju volontersku avanturu. 

Zbog trenutne specifične situacije, voditelji akcija zajedno s organizacijskim timom okupili su se u crkvi Svetog Spasa na Mejašima gdje je u 19 sati započela sveta misa. Misu je predvodio studentski kapelan i povjerenik za mlade Splitsko – makarske nadbiskupije don Mihael Prović, a pjevanjem animirao VIS Veritas Aeterna. Don Mihael je istaknuo da nam današnje Evanđelje šalje poruku da bez ljubavi ništa nema smisla, ni naši svakodnevni poslovi, pa čak ni ovakve akcije poput 72 sata. Stoga je sve okupljene pozvao da u svakodnevnom životu, ali i u ovoj volonterskoj avanturi koja je pred nama, na prvo mjesto stave ljubav, kako bi sve što rade dobilo svoju pravu svrhu.

Nakon svete mise, voditelji akcija preuzeli su majice i dodatnu opremu za svoje volontere te dobili zadnje upute za naredne dane. Akcije kreću sutra, jedva čekamo da pravo volontiranje započne!

Kako je bilo u ostalim gradovima, možete pogledati u našoj mini galeriji.

Share This