Srednjoškolci i profesori zajedno za isti cilj

U našem Slavonskom Brodu u projektu „72 sata bez kompromisa“  volontiralo je 124 pojedinaca koji su svojim talentima, izdvojenim vremenom i radošću učinili projekt u našem gradu posebnijim. Zajedništvo i usmjerenost na isti cilj pokazalo je i dvadeset i dvoje učenika i pet profesorica Ekonomsko-birotehničke škole.

Volonterska aktivnost započinje samom odlukom volontera da su spremni pomoći i volontirati bez kompromisa. Odluka za volontiranje je nama kao učenicima najvažniji trenutak, ali i onaj na koji smo najponosniji jer postajemo dio jedne velike volonterske obitelji 72 sata. Bili smo raspoređeni po raznim punktovima po gradu i uz pomoć naših voditelja, koji su većinom bili profesori raznih škola, smo ispunjavali zadatke naših akcija. Različiti zadaci, od krečenja i čišćenja domova starijih i nemoćnih građana do uređenja okoliša i dječjeg igrališta, u kratko vrijeme ujedinili su učenike, studente i profesore.

 

Želimo se pohvaliti i aktivnostima naših učenika koji su bili i više nego marljivi i ugradili svoje talente u mnoge akcije. Jedna od njih je bila osvježavanje freske u dvorištvu ustanove Zlatni cekin koja se bavi rehabilitacijom i odgojom djece, a sliku je upotpunio i novi crtež flaminga kojeg je također izradila naša prijateljica. Bilo nam je toliko lijepo da smo odlučili i proširiti akciju tako da smo odradili i zaštitno bojanje drvene nadstrešnice te dječjeg igrališta s toboganima.

 

 

Osim ove akcije sudjelovali smo i u akcijama čišćenja, krečenja, košnje trave, itd. Tako malene i nama jednostavne radnje nekome mogu uljepšati dane i tjedne. Jedna učenica je rekla kako je njoj glavna motivacija za sudjelovanje u ovoj akciji bila pomoć nemoćnim ljudima i onima koji sami ne mogu obaviti posao. „Ljudi s kojima sve ovo radim jutros su mi bili nepoznati, a sada smo se upoznali i sprijateljili, tako da je ovo ne samo humanitarna akcija, nego i akcija koja povezuje nas mlade Brođane. Stječemo nova iskustva, znanja, prijatelje i uspomene.“

 

 

Učenici i njihovi profesori zajedno u djelu dobrote: neopisiva radost, prelijepi trenutci i odličan rezultat. Ovaj događaj je nevjerojatna prilika suživota i zajedništva u dobrovoljnom djelovanju i to na ponos školskog volonterskog kluba „Kapi volje“.

Share This