PRVI BESKOMPROMISNI DAN 2020

Naši beskompromisni volonteri diljem Hrvatske započeli su svoju beskompromisnu avanturu na volonterskim akcijama. Radne, ekološke i socijalne akcije zazelenile su 14 gradova i 1 općinu. Mladi su farbali zidove i ograde, čistili šume i parkove, prikupljali prehrambene namjernice, družili se s korisnicima različitih udruga, uređivali životne prostore potrebitih. Mnogo lijepih priča ispričano je u ovih 24 sata. S radošću iščekujemo sve ono što nas čeka na sutrašnjim volonterskim akcijama. Kako nam je bilo danas, pročitajte i pogledajte u nastavku.

DUBROVNIK - Jedna skupina se okupila u prostorijama Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije u Dubrovniku kako bi im pomogla urediti prostorije. Mladi volonteri okupili su se i u bivšem Biskupskom dvoru, gdje su sada prostori biskupijskog Caritasa, kako bi radili na uređivanju i sortiranju knjiga u knjižnici te kako bi volontirali pri podjeli hrane u Caritasu. Također, skupina volontera okupila se u kako bi jednoj obitelji kroz ova 72 sata omogućili normalne životne uvjete.

 

SINJ - Nakon jučerašnjeg otvaranja projekta, naši su volonteri danas "otpočeli prvu trku". Zbog loših vremenskih uvjeta volonteri su danas bili primorani odraditi samo tri akcije od mogućih osam, ali ih ni to nije spriječilo nego su uskočili u majice i započeli s volontiranjem. Prikupljali su namirnice u šest centara, pružili pomoć socijalo osjetljivoj obitelji i bojili ogradu centra "Juraj Bonaći".

 

KRK -Najprije smo posjetile Centar za rehabilitaciju u kojemu je akcija imala radno-socijalni karakter. Naše mlade volonterke zatekle smo u rasplesanom okruženju; farbale su ormar u novu bijelu boju, a u pozadini je svirala Jelena Rozga koju korisnici Centra najviše vole slušati. Naravno, posao je završen plesom i druženjem. Zatim smo se uputile prema Klanicama odnijeti dodatni materijal, no u tome nas je spriječio kvar na autu. Uspjele smo se vratiti do Krka i uzeti drugi automobil, a kako smo dobile dojavu da je akcija u Crvenom križu već pri kraju, svratile smo do njih. Tamo su nas dočekali nasmijani volonteri te poveli u obilazak bivšeg atomskog skloništa.

 

SPLIT - Iako je dan započeo kišom, nastavio se suncem i prvim akcijama naših beskompromisnih volontera.  Neke akcije započele su već ujutro, dok je većina punom parom krenula u popodnevnim satima. Vrijedna ekipa uređivala je prostor Botaničkog vrta, istovremeno se diveći pogledu s vrha Marjana. Čistilo se, uređivalo i bojalo zidove u nekoliko župa u Splitu i okolici. Uređivao se i okoliš Dječjeg vrtića Popaj, a krenulo se i s ozbiljnim radom u nekoliko socijalnih stanova. Na više lokacija prikupljale su se donacije za potrebite obitelji Caritasa te su se, zahvaljujući našim volonterima, košare u trgovačkim centrima vrlo brzo napunile različitim namirnicama.  Našu ekipu organizatora razveselila je i lijepa gesta jedne prodavačice. Dok smo kupovali sadnice za uređenje Botaničkog vrta, prodavačica je odlučila donirati nam spomenute sadnice, budući da je shvatila da se radi o našoj volonterskoj akciji. Uz to je spomenula da joj je danas rođendan i da je zahvalna da na rođendan može učiniti jedno dobro djelo. Mi joj ovom prilikom od srca zahvaljujemo te joj i ovim putem želimo sretan rođendan! 😉 S ovim lijepim trenucima zaključujemo današnji dan i pomalo se pripremamo za zajedničku večeru i misu mladih koja će se održati u crkvi Gospe od Zdravlja. Vrijeme je za odmor, a sutra nastavljamo širiti dobrotu našim gradom!

 

Slike govore tisuću riječi, zato vam u galeriji donosimo fotografije iz ostalih beskompromisnih gradova.

Share This