PREDSTAVLJANJE GRADOVA - ZADAR

Grad sv. Donata i Kalelarge, sv. Stošije i morskih orgulja kao i najljepšeg zalaska sunca na svijetu i ove godine sprema se organizirati, po peti put, najveći volonterski maraton u Hrvatskoj od 15. do 18. listopada 2020. godine jedva čekajući da zelene majice vrijednih volontera ponovno preplave kale i kalete ovog našeg divnog grada.

Prošlogodišnji projekt, održan od 17. do 20. listopada 2019. godine, bio je iznimno uspješan i urodio je zajedništvom i raznim plodovima, ne samo među organizatorima, već i među volonterima koji se iz godine u godinu uvijek nanovo prijavljuju na ovu volontersku avanturu pokazujući kako im je 72h bez kompomisa na neki način postala godišnja tradicija koju ne žele propustiti. Grad Zadar se od prošle godine može pohvaliti s dosta novina. Tako su neki od nas otišli na volontersku razmjenu u Češku nakon koje je i Zadar ugostio volontere iz iste države kojima je sudjelovanje na projektu i upoznavanje sa drugačijim tipom njegove organizacije donijelo nova iskustva, poznanstva i prijateljstva koja će pamtiti.

Osim toga, sama organizacija projekta je jako napredovala i u Zadru se prošlog puta moglo sudjelovati na nekim novim i drugačijim akcijama, koje su naravno uvijek bile u sklopu socijalnog, radnog ili ekološkog karaktera. Još dugo ćemo se sjećati smijeha, zagrljaja, znoja, darovanog vremena, dobrote i pjesama koje su  tako vjerno pratile ovaj projekt i učinile Zadar boljim mjestom. Postaje sve jasnije koliko mladi uživaju i kako projekt iz godine u godine raste dobivajući novu dimenziju, čemu smo svi svjedoci.

Bez obzira na situacije koje nas u životu zatekle, ne smijemo zaboraviti pomagati jedni drugima. Štoviše, Zadar to ne smije zaboraviti. Sv. Filip Neri jednom je rekao: Blago vama mladi je imate vremena činiti dobro. To dobro možemo učiniti i ove godine i Zadar treba baš tebe kako bi to ostvario. Pokažimo da je grad s najljepšim zalaskom sunca i dalje grad mladih, grad radosti i zelene boje. I ove godine skupimo uspomene koje će nas pratiti cijeli život i bodove na nebu.

I ove godine rezerviraj jedan vikend u listopadu jer znaj: u životu nije najvažnije biti sretan, već u poniznosti znati služiti drugima.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • Yahoo Mail
  • Blogger

Share This