Najavili smo 72 sata bez kompromisa!

Bliži nam se beskompromisni vikend od 15. do 18. listopada koji će okupiti 3000 mladih u 14 gradova i 1 općini. Naši vrijedni organizatori pripremaju posljednje sitnice kako bi sve volonterske akcije bile spremne i ostale kao lijepo iskustvo volonterima i korisnicima.


Split, Zagreb i Krk prošli vikend su najavili projekt, svatko na specifičan i kreativan način. Splitski organizatorski tim okupljen oko SKAC Split pripremio nam je pravu glazbenu poslasticu. Po prvi puta, njihov već sada tradicionalni humanitarni koncert, prebacio se na online pa smo u njemu mogli uživati diljem Hrvatske i šire. Nastupili su Taxi bend, Dalmatino i klapa Cambi, a tokom večeri prikupljale su se donacije za sklonište za žene i djecu u Splitu. Ako niste pratili koncert, još nije kasno da se zagrijete za beskompromisnu avanturu. Na LINK-u se nalazi snimka.


Organizacijski tim iz Krka projekt je najavio volonterskom akcijom prikupljanja prehrambenih namirnica u jednom trgovačkom lancu. U kratkom vremenu prikupili su gotovo 1400 kg/l prehrambenih proizvoda koji će biti dostupni za potrebite obitelji. Jedva čekamo beskompromisni vikend i sva velika djela koja nam pripremaju.

 

 


Volonteri organizacijskog tima iz Zagreba iz SKAC Palme projekt su najavili volonterskom akcijom u potresu oštećenoj knjižnici. Knjižnica Jurja Habdalića na Jordanovcu ima vrijedni fond koji je zaštićeno kulturno dobro. Za vrijeme potresa u knjižnici se dogodio domino efekt, te su police s knjigama pale. Kako bi se knjižnicu vratilo u prvobitno stanje, potrebno je ponovno složiti knjige. U tome su pomogli naši volonteri. Posla je mnogo, pa će se ova akcija zasigurno nastaviti i od 15. do 18. listopada.


Naši beskompromisni volonteri iz Osijeka, prošli vikend imali su edukaciju za voditelje akcije. Kroz zabavne i životne situacije voditelji su učili kako da vode, ali da budu i vođeni. Zajedničkim snagama s povezom na očima podizali su šator što im je osvijestilo važnost timskog rada i zajedništva. Mi smo uvjereni kako će zajedništvo preplaviti ulice Osijeka te će iz toga niknuti mnogi plodovi.

 


 

 

Zadarski tim iskoristio je ovaj vikend za povezivanje, upoznavanje i jačanje timskog duha. U Petrčanima su se tako naši Zadrani odmarali, zabavljali i educirali, ali i napunili baterije za sve što ih čeka.

 

 


Još nije kasno, prijave su otvorene. Priključi nam se i budi promjena.

Share This