Nacionalno vijeće: Tomislav Kežman

72 sata bez kompromisa projekt je koji je zahvatio cijelu Hrvatsku. Upravo zato, imamo naše nacionalno vijeće koje pomaže svakom mjestu u organizaciji i pripremi za projekt, te brine o njegovoj provedbi. Ove godine, vijeće se sastojalo od 4 beskompromisnih volontera koji su se družili - online. Kroz idućih mjesec dana, upoznat ćemo vas sa Magdalenom, Anamariom, Tomislavom i Ilijom. Jedan od ovih volontera dolazi nam iz Siska i već dugi niz godina sudjeluje na razne načine u projektu. Iskustvo našeg Tome pročitajte u nastavku:

Za 72 sata bez kompromisa sam prvi put čuo na proljeće 2018. godine kada je tadašnja nacionalna koordinatorica došla u Sisak predstaviti projekt na jednoj duhovnoj obnovi za mlade. U to vrijeme nisam mislio da ćemo se uključiti u organizaciju no Bog je imao drugačije planove. Od tada počinje i moje sudjelovanje u organizaciji 72 sata sudjelovanjem u užem organizacijskom timu, a godinu poslije sam bio i voditelj projekta. Ove godine, uz to što sam član nacionalnog vijeća, sudjelovao sam u organizaciji u Sisku te sam vodio i jednu volontersku akciju.

Najveći blagoslov koji sam dobio svakako su novi prijatelji kojima se mogu povjeriti i koji mi pomažu da rastem u vjeri.

Jedan od većih izazova u projektu bio mi je susret s predsjednicom RH, koja nas je posjetila na jednoj volonterskoj akciji u Sisku 2019. godine. Pred gomilom novinara i kamera sam joj trebao predstaviti projekt i volontersku akciju, a ja sam tip osobe koja ne voli javne nastupe, to je definitivno iskustvo koje neću nikada zaboraviti.

Na ovom putu mi je Bog bio u ljudima kojima smo pomogli, na čijim licima se vidjelo zadovoljstvo s obavljenim poslom, u voditeljima akcija koji su hrabro i sa željom prihvatili odgovornost, u svim volonterima, u kolegama nacionalnim vijećnicima gdje je svako od nas imao različite talente koji su nam bili potrebni, u svim tim ljudima vidim Božje djelovanje.

Share This