Nacionalno vijeće: Ilija Vrbatović

Ove godine, 72 sata bez kompromisa zahvatila su čak 14 gradova i 1 općinu! Naš Ilija, najiskusniji član nacionalnog vijeća, prisjetio se kako je to izgledalo 2014. godine kada je projekt prvi puta došao u Lijepu Našu, točnije - Split! Kako je tekao njegov put kroz ovaj projekt, kada se prvi puta susreo s organizacijom te kako ga je projekt obogatio pročitajte u nastavku:

Za 72 sata bez kompromisa sam prvi put čuo još 2013. godine kada je Lidija Piskač došla u splitski SKAC s idejom o organizaciji projekta. Na prvu mi se jako svidjela ideja, ali mi se istovremeno činila jako ambiciozna i pomalo neostvariva u tom trenutku. I zaista nije bilo lako. U početku smo se podijelili po dekanatima naše nadbiskupije i išli od vrata do vrata, od župe do župe, od ustanove do ustanove. Naišao sam na krajnje pozitivne, ali i krajnje negativne reakcije, i zbog toga je moja uloga u organizaciji prvog projekta 72 sata bez kompromisa ostala samo na predstavljanju projekta i ideje. Skoro sam i zaboravio na projekt kad mi je godinu dana kasnije došao poziv da volontiram. Uspjeli su! Bio sam jako sretan i rado se odazvao volontiranju te godine i iduće 3 godine. Zatim sam preuzeo ulogu voditelja akcije, a u svojoj drugoj godini vođenja, 2018. godine, moju akciju dovršili smo puno prije nego je planirano. Volontere smo raspodijelili na druge akcije, a ja sam otišao u 'stožer' organizacijskog tima koji je 'gorio'. Takvu razinu stresa i žurbe, a istovremenog rješavanja svakog problema koji konstantno pristižu nisam sreo u svom životu. Ostatak dana sam proveo u pomaganju organizaciji. U subotu navečer na zabavi su padali s nogu, ali nisi mogao ne primijetiti kako iz njih isijava radost. Slijed događanja je bio logičan. Sljedeće godine sam se priključio organizacijskom timu, a od ove godine djelujem i kao član nacionalnog vijeća.

Danas mogu reći da živim za 72 sata bez kompromisa. Kroz cijelu godinu radimo na organizaciji, ostvarivanju novih suradnji, poticanju novih sredina na organizaciju, te poboljšanju projekta općenito. 72 sata su me obilježila i izgradila kao osobu i kao kršćanina. Tu sam upoznao najbolju ekipu s kojom sam ikada radio, tu sam dobio prijatelje za cijeli život, tu sam osjetio radost darivanja sebe i svog vremena onima kojima je to najpotrebnije. 72 sata je najbolja stvar koja se dogodila Splitu, najbolja stvar koja se dogodila Dubrovniku, Zagrebu, Sinju, Zadru. Metkoviću, Sisku, Osijeku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Suhopolju.  Šibeniku, Rijeci, Krku i Križevcima. I nadam se da će se dogoditi još mnogima.

Share This