Magična priča

U režiji beskompromisnih zagrebačkih volontera, donosimo vam magičnu priču jednog volonterskog tima 72 sata bez kompromisa:

Naša volonterska akcija započela je tog dana već kroz jutro. Kratko upoznavanje volontera i budućeg glumačkog postava naše magične priče o Vuku, Zečiću, Suncu i Mjesecu koju smo izveli u Dječjem vrtiću poliklinike Suvag, odvijalo se zaista brzo, dinamično i živo! 

Ova akcija spojila je mlade glumačke talente zagrebačkog projekta 72 sata bez kompromisa tako da upoznavanje sa scenarijem, likovima, ulaženjem u ulogu i uvježbavanjem igrokaza, za volonterke ove akcije bilo je samo potvrda njihovih kreativnih sposobnosti i glumačkih vještina. 

Naravno, igrokaz je prije „premijere“ u vrtiću, trebalo više puta pročitati, zapamtiti, uvježbati pokrete, uskladiti glasove kao i pripremiti se na moguća dječja pitanja, međutim proces pripreme, za nas je, uz trud, bio i povod velikom smijehu i međusobnom upoznavanju.

Uvježbavajući igrokaz, nisu nam ni promakli znatiželjni pogledi i posjeti koje je naša akcija, odnosno igrokaz izazvao. Slučajni ili namjerni posjetitelji Palmine dvorane - naše prve dramske pozornice, mogli su čuti zavijanje Vuka, buđenje Sunca, plač Zečića i prekoravanje Mjeseca. A možete zamisliti kako su na to tek reagirala djeca? Pljeskanje, skakanje i veselje zbog jednog popodnevnog posjeta volonterskog glumačkog tima, uljepšali su i njihov i naš dan. 

Uz igrokaz, tu su bile i zagonetke, pjesma, ples i druženje s djecom, no za nas, a vjerujemo i njih – ova volonterska avantura prebrzo je završila! Kratka ali slatka priča, jednog volonterskog dana i jednog volonterskog tima 72 sata bez kompromisa!

Share This