Kako je jedna krava nahranila sinjske volontere

Projekt 72 sata bez kompromisa nacionalni je volonterski projekt u kojemu kroz listopad se uključuje na tisuće mladih. Sam projekt počiva na donacijama, što stavlja i određeni izazov pred organizatore. Potrebno je osigurati sve potrebno za volonterske akcije, ali isto tako i obroke za volontere. Jednu zanimljivu i neobičnu priču donosi nam Paula iz Sinja. U nastavku pročitajte kako je jedna krava obilježila projekt u Sinju, nahranila 120 volontera i mnogobrojne obitelji u potrebi.

Na projektu 72 sata bez kompromisa uvijek ima zanimljivih događaja koje ne možete nikom objasniti, samo u sebi zahvalite Bogu što je uz vas. Svake godine organizatorima je problem nabava hrane za volontere. To je stavka koju organizatori trebaju sami osigurati uz pomoć donatora. Budući da naši prihodi uz sve ostale troškove nisu bili dovoljni za pokriti hranu (meso pogotovo koje bi nas najskuplje došlo) i piće za 120 volontera. Kao voditelj projekta to me strašno mučilo, u glavi sam nizala sve moguće opcije što napraviti, kako nabaviti meso, začine, tjesteninu, hoće li biti dovoljno ovo što imamo, što ako ne bude za sve. Kako je vrijeme teklo, tako sam bila sve više u panici. Međutim, kad povjeriš sve Bogu rezultat je savršen. Moja prijateljica, ujedno i voditeljica jedne volonterske akcije ima prijatelja s OPG farmom krava. Pričajući mu o projektu 72 sata bez kompromisa i njegovoj svrsi, našim problemima odlučio je donirati cijelu kravu i time pomoći organizatorima, a volonterima osigurati hranu. Nitko od nas nije mogao vjerovati što se upravo dogodilo. Farmer je sredio cijeli posao umjesto nas, lokalna mesnica pomogla u tome. Na kraju priče, ne da smo imali dovoljno za volontere, nego smo podijelili pakete od nekoliko kilograma mesa korisnicima Caritasa župe Gospe Sinjske. To je bio predivan osjećaj, nahranili smo nekoliko obitelji. Za ovo su zaslužni predivni ljudi koji su mi bili podrška i pomoć tijekom cijelog projekta i hvala im!

Svojom donacijom i ti možeš pripomoći organizaciji projekta. Za više informacija kontaktirajte lokalne organizatore! Informacije o organizatorima možete pronaći ovdje.

Share This