Beskompromisni volonteri iz Križevaca

Ove godine beskompromisna avantura po prvi puta bit će organizirana i u Križevcima. Mladi iz tog grada prihvatili su izazov i odlučili biti promjena u svojoj lokalnoj sredini. U listopadu pozvat će sve zainteresirane da im se pridruže u volonterskom maratonu, a da bi sve bilo spremno za socijalne, ekološke i radne akcije, Danijela, Ana-Marija, Manda, Marko, Ivana i Marta krenuli su s pripremama. 

Danijela za sebe kaže da su joj najdraže aktivnosti animiranje na dječjem oratoriju, uveseljavanje i spavanje. Učenica je srednje škole i jedva čeka upisati fakultet za predškolskog odgajatelja kako bi svaki dan mogla budna sanjati sa djecom. Prvo volontersko iskustvo dobila je kroz 72 sata bez kompromisa na kojemu je sudjelovala u Zagrebu. Svoju mladenačku radost donijela je u dom za starije i nemoćne osobe, a iz toga je izašla sa saznanjem da u svemu bude pozitivna i zahvalna. Usamljenost na licima ljudi koje je primjetila tada u domu, želi iskorijeniti u cijelom društvu, a na putu k tome zasigurno će pomoći volonteri u zelenim majicama, sretna lica i bezuvjetna ljubav u trenucima najveće potrebe. 

 

 

Dvadesetogodišnja studentica komunikologije Manda dio je križevačkog organizacijskog tima. Studira u Zagrebu gdje se prvi put i susrela s projektom i to davne 2017. godine. Izuzev 72 sata u godini koje je beskompromisno darovala projektu, svoje dane koristi za druženje, učenje, snimanje, sport, rad s djecom. Na projektu je uočila međusobnu povezanost mladih koja se očituje u djelima koja čine i osmijehu koji stavljaju na lice onih kojima su poslani. A upravo to želi da dožive svi mladi u Križevcima - zajedništvo, pomaganje i osmijehe. 

 

 

 

Ivana Mudri voli izazove pa joj se projekt 72 sata bez kompromisa učinio kao veliki životni izazov u kojeg se beskompromisno nekoliko mjeseci nakon upustila. Projekt je za nju mogućnost da mijenja svijet, kroz mala djela i nesebično davanje, radimo za opće dobro, a na tome putu izgrađujemo i sebe. Na 72 sata bez kompromisa vidjela je lakoću zajedništva, puninu radosti i bezuvjetnost pomaganja i s veseljem to želi preslikati i na svoj grad. 

 

 

 

Iz velike obitelji dolazi nam Marta u ovu beskompromisnu obitelj. Učenica je 3. razreda gimnazije, a vrijeme izvan klupa provodi s prijateljima, pjevajući, u igri ili na košarkaškom terenu. Projekt je iskusila prošle godine kada je volontirala sa starijim osobama, te tako upoznala predivne osobe, čula zanimljive životne priče ali i dobila vrijedne savjete. Ove godine na projektu očekuje puno mladih, veselje, lijepo vrijeme, nova prijateljstva ali i puno umora. Umor je to koji za razliku od ostalih ne iscrpi, nego da snage za daljnje širenje dobroga. 

 

 

Ana-Marija do sada nije imala priliku sudjelovati u projektu, no za sebe kaže da je otvorena, kreativna, avanturistička i vesela osoba, tako da je vrlo vrijedna karika svome organizacijskom timu. Želja joj je upisati studij sestrinstva kako bi pomagala ljudima. Ana-Marija trenira košarku, crta, pjeva i svira, a u svome rasporedu pronašla je vremena i za volontiranje u organizaciji. Voli svoju domovinu i želi poticati solidarnost među stanovnicima, to planira kroz ovaj projekt uz stvaranje vidljivih promjena. 

 

 

 

Muške snage u timu brani Marko koji za sebe kaže da voli beskompromisno pomagati drugima, pa svoje vrijeme i talente dijeli s djecom na ljetnim aktivnostima. Volonterske sate na projektu upisao je u svoju knjižicu u Zagrebu, sudjelujući na akcijama. Oduševljava ga faktor iznenađenja koji krasi prijavu na volontiranje u sklopu 72 sata, ali i otkrivanje talenata i stvaranje prijateljstva koja s tim dolaze. Projekt ga je naučio otvorenosti i snalaženju u različitim izazovima. Veseli ga što će ove godine i ostali mladi u Križevcima imati priliku okusiti beskompromisno darivanje. 

Share This