BESKOMPROMISNA DORA IZ SLAVONSKOG BRODA

Iz grada Ivane Brlić Mažuranić, dolazi nam SKAC Slavonski Brod koji priču 72 sata bez kompromisa piše već treću godinu za redom. Ove godine pero je preuzela Dora, a više o beskompromisnoj volonterki pročitajte u nastavku.

Pozdrav svima! Moje ime je Dora, polaznica policijske škole „Josip Jović“ u Zagrebu, ali s prebivalištem u Slavonskom Brodu. Završila sam srednju poljoprivrednu školu, te radila kao zaštitar proteklih 5 godina. Tajnica sam Studentskom katoličkom centru u našem gradu (SKAC SB) i voditeljica volonterskog kluba.  Volontirala sam i bila član zajednice „Vjere i svjetla“ Kapljice dobrote u zajednici djece i osoba s posebnim potrebama. Rad s djecom i mladima je nešto što svakodnevno, kroz cijelu godinu rado i s veseljem radim, nešto što me upotpunjuje i daje mi vjetar u leđa za dalje.

U volonterskom maratonu 72 sata bez kompromisa sam od samih početaka kao dio organizacijskog tima. Ove godine sam s punim zadovoljstvom preuzela ulogu voditeljice projekta u Slavonskom Brodu. Lijepo mi je kroz projekt biti nekome pružena ruka pomoći koja će očistiti prostoriju ili možda obojiti ogradu. Darivati svoje znanje i vještine, svoje vrijeme, dobrotu, ljubav i prijateljstvo ostavlja veliki trag na svima koje ovaj projekt dotakne. Za mene je to najmanje što mogu za drugoga učiniti, staviti se na raspolaganje i biti prisutna tamo gdje je pomoć potrebna, a to drugima puno znači.

Share This