1 projekt, 2 države, 3 grada - s. Pia

Od Tuzle, preko Splita do Križevaca, s.Pia sudjelovala je u organizaciji projekta 72 sata bez kompromisa. Njezino iskustvo pročitajte u nastavku, te otkrijte po čemu je projekt u Križevcima jedinstven.

Zovem se s. Pia Herman, i ove sam godine voditeljica projekta u Križevcima. Članica sam sam redovničke družbe Kćeri Božje ljubavi, vjeroučiteljica sam u OŠ Ljudevita Modeca. U projekt sam aktivno uključena od 2010., od prve akcije u BiH, te sam u suradnji s NCM Ivan Pavao II iz Sarajeva bila organizator akcija u Tuzli do 2016. Imala sam radost i čast s koordinatorima akcije u BiH biti angažirana i oko pokretanja 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj, u Splitu 2014. i 2015. godine. Ove godine predložila sam mladim Križevčanima da se i mi uključimo u 72 sata bez kompromisa, a oni su to radosno prihvatili.

Priključujemo se, dakle, u 72 sata! I to na pomalo osobit način: nositelj je naš sestarski samostan, što je prvi put da je jedna samostanska zajednica nositelj projekta u nekome gradu. Naravno, to ne bi bilo moguće bez velikog oduševljenja mladih iz križevačkih župa, te potpore križevačkih župnika i mojih redovničkih poglavarica. Vjerujem da ćemo jednaku radost i otvorenost susresti i kod naših mladih sugrađana koje pozivamo da nam se priključe u volontiranju, i da će naša prva akcija biti blagoslovljena i na korist mnogima!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • Yahoo Mail
  • Blogger

s. Pia i organizacijski tim iz Splita, 2014. godine

Share This